Russiskledede styrker trekker seg ut av Kasakhstan

Den kollektive sikkerhetspakten (CSTO) sendte drøyt 2.000 soldater til Kasakhstan for å bistå myndighetene med å slå ned opptøyer. Soldatene kom blant annet fra Kirgisistan. Les mer Lukk

Den russiskledede fredsstyrken på 2.000 soldater som kom Kasakhstan til unnsetning under opptøyene, har begynt tilbaketrekningen.

Det melder det russiske nyhetsbyrået Tass.

– I tråd med planen fra kommandosentralen til de kollektive fredsstyrkene fra CSTO og forsvarsdepartementet i Kasakhstan, har fredsstyrkene begynt å overlevere objektene de har voktet til landets politistyrker, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet torsdag.

Videre heter det at de russiskledede fredsstyrkene er i ferd med å forberede utstyr og materiell for lufttransport tilbake til der de vanligvis er utstasjonert.

Den kollektive sikkerhetspakten (CSTO), militæralliansen mellom Russland, Hviterussland, Armenia, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Usbekistan, sendte styrker til Kasakhstan i forrige uke.

Soldatene tok blant annet kontroll over flyplassen i Almaty, som var okkupert av demonstranter, og mandag ble flytrafikken der gjenopptatt.