Demninger brast i flomrammede Brasil

Oversvømmelsene sett fra lufta i byen Itapetinga sør i delstaten Bahia søndag. Foto: Manuella Luana / AP / NTB Les mer Lukk

To demninger har brutt sammen nordøst i Brasil, som fra før er hardt rammet av flom etter flere uker med kraftig nedbør.

Fra før er flere tusen innbyggere blitt tvunget til å forlate hjemmene sine som følge av oversvømmelsene i delstaten Bahia. Andre juledag ba byregjeringene i Jussiape og Itambe folk om å komme seg i sikkerhet.

– En demning med et stort volum vann har sviktet, og en kraftig styrtflod ventes å ramme Itambe om få øyeblikk. Alle innbyggere må evakuere fra bredden av elva Verruga umiddelbart, het det i en melding fra myndighetene på Instagram.

Også en annen demning i området brast i helgen, og folk berges fra flomvannet ved hjelp av helikoptre og båter, ifølge guvernøren i Bahia.

– I denne første fasen prøver vi å redde folk og få dem vekk fra hustak, ut av isolasjon, med båter, sa guvernør Rui Costa da han besøkte et av de rammede områdene søndag.

Mat, madrasser og varme klær skal deles ut til flomofrene. Siden starten av november har kraftig nedbør forårsaket oversvømmelser som har krevd 18 menneskeliv, ifølge myndighetene i delstaten. Minst 50 byer er rammet, og over 16.000 er blitt hjemløse. 19.500 er drevet på flukt, og to personer er savnet som følge av flommen.