New Zealand tar imot fullvaksinerte turister i slutten av april

New Zealand tar imot fullvaksinerte turister fra slutten av april, sier koronaminister Chris Hipkins. Foto: Robert Kitchin / Pool via AP / NTB Les mer Lukk

New Zealand åpner grensa for fullvaksinerte utlendinger 30. april, sier landets koronaminister Chris Hipkins.

Grensa har vært stengt for alle unntatt statsborgere og fastboende, med enkelte unntak, siden mars 2020.

Fullvaksinerte fra nabolandet Australia får komme inn uten om å måtte gå i karantene allerede fra 16. januar, melder kringkasteren RNZ.

– Å stenge grensa var et av de første tiltakene vi innførte for å holde landet vårt trygt fra covid-19, og det blir det siste vi fjerner, sier Hipkins.

Han understreker videre at pandemien fortsatt raser, blant annet i Europa, og at «vi må være veldig forsiktige når vi åpner grensa».

Tilreisende må gå i isolasjon i sju dager, og teste seg både før og etter reisen. Enkelte fra høyrisikoland må først sju dager i karantenehotell og så tre dager i isolasjon i boligen.

Det ble registrert 215 nye smittetilfeller i landet onsdag. Rundt 92 prosent av dem i landet som kan vaksineres, har fått minst én vaksinedose. 84 prosent av innbyggerne er fullvaksinert.

I landet, som har rundt 5 millioner innbyggere, er det registrert rundt 10.200 smittetilfeller og dødsfall som følge av sykdommen siden pandemien brøt ut.