Politiet bekrefter kobling mellom bombetrussel og eksplosjon i Göteborg

Politiet sperret av et større område ved legekontoret i området Olivedal i Göteborg torsdag ettermiddag. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB Les mer Lukk

Politiet i Göteborg avslutter aksjonen ved legekontoret etter at de mottok en bombetrussel torsdag ettermiddag. Ingen er pågrepet.

Politiet melder også at det er en sammenheng mellom bombetrusselen og eksplosjonen i høyblokka tirsdag, skriver Sveriges Radio på Twitter.

Politiet jakter fortsatt på en siktet 55 år gammel mann etter eksplosjonen i en boligblokk tirsdag. Mannen skal ifølge svenske medier ha kommet med en bombetrussel.

– Operasjonen i Vegagatan er avsluttet. Stedet har blitt nøye gjennomsøkt, og vi har ikke funnet noen farlige gjenstander, sier talskvinne Anna Göransson i politiet til Aftonbladet.

Ingen personer er pågrepet. Operasjonen i Annedal pågår fortsatt.

Leter etter 55-åring

Store politistyrker deltok torsdag ettermiddag i jakten på en 55-årig mann som er siktet for å stå bak eksplosjonen i en boligblokk i Göteborg tirsdag morgen.

Mannen skal ifølge kildene ha rettet en bombetrussel til det svenske nødnummeret. Politi og helsepersonell var på plass utenfor den aktuelle adressen hvor det blant annet er et legekontor som torsdag ettermiddag ble evakuert. Et større område ble sperret av. Legekontoret ligger i Olivedal, i nærheten av den utbrente blokka i Annendal.

Truet med utkastelse

Avisa Expressen/ GT melder at mannen delte leilighet med moren sin i bygården i Annedal sentralt i Göteborg hvor en kraftig eksplosjon ble utløst tirsdag morgen. Etter eksplosjonen oppsto en kraftig brann, og minst 16 mennesker ble brakt til sykehus.

Mannen og moren skal ha blitt truet med utkastelse i flere måneder, et vedtak som skulle settes ut i livet samme dag som eksplosjonen inntraff.

Torsdag morgen opplyste politiets etterforskere at den ettersøkte mannen var blitt siktet og etterlyst.