Svensk politi ber folk slutte å ta selfie med elger

Politiet ber folk i Stockholm om å slutte å ta bilde med elger. Den siste tiden har de blitt nødt til å felle flere elger som er blitt stresset etter at mennesker har nærmet seg dem. Dette bildet er tatt i Hurum i Norge. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Politiet har måttet skyte flere elger den siste tiden. Årsaken er at folk har gjort dyrene stresset ved å ta selfie med dem, skriver Mitt i Stockholm.

– En elg som har gått seg vill, pleier å kunne finne veien tilbake om den er rolig, sier politimann Kenneth Krongberg, som er talsperson for den nasjonale viltnemnda (NVR), til avisa.

– Men når folk løper fram og tar bilder, blir den stresset og aggressiv. Det er helt fjernt og veldig opprørende at folk ikke skjønner bedre, legger han til.

Han oppfordrer videre stockholmerne til å holde avstand til de enorme dyrene, som iblant forviller seg inn i tettbodde områder.

– Naturoppsynet er enige, det er ikke noe galt med elgen. Imidlertid er de veldig stresset, fordi det er så mange som prøver å ta bilder. Det er grunnen til at vi må felle elgene – folk som tror at dyreverden er som i Walt Disney-filmene, sier Krongberg.