Minst åtte drept i angrep mot begravelsesfølge i Irak

Et angrep mot et begravelsesfølge i Irak har kostet mange mennesker livet, opplyser militæret, som omtaler det som et terrorangrep.

Angrepet skjedde i provinsen Salahaddin nord for Bagdad og førte ifølge militæret til «flere ofre», men det blir ikke opplyst om antall drepte.

En sikkerhetskilde sier derimot at åtte personer ble drept da væpnede menn fra den ytterliggående islamistgruppen IS skjøt mot folkemengden. Blant de drepte skal det være både politibetjenter og sivile.

Dødstallet er ikke bekreftet av myndighetene, men militæret opplyser at det vil komme flere detaljer så snart etterforskningen er fullført.

Nordlige deler av Irak er blitt et kjerneområdet for IS siden gruppen ble nedkjempet på slagmarken i 2017 av irakiske styrker med hjelp fra USA.

Irak utfører jevnlig operasjoner i det kuperte fjellområdet i nord og i ørkenområdet i vest der IS holder til. Angrepene har avtatt de siste årene, men fortsetter i disse områdene, og soldater blir ofte utsatt for bakholdsangrep og veibomber.