Dubai: Bruker droner og lasere for å skape regnvær

Dubai tar i bruk drone- og laserteknologi for å skape regnvær. Foto: NTB / Reuters Les mer Lukk

Dubai manipulerer været med laserskytende droner. 

Dubais nasjonale senter for meteorologi tar i bruk laserskytende droner for å skape regnvær i den ellers tørre storbyen i Midtøsten, skriver Insider.

Dronene elektrifiserer skyene ved å skyte laserstråler inn i de. Elektrifiseringen fører til at mindre dråper vann samler seg og dermed blir til større dråper som faller ned i form av regn.

«Kunstig» regn regnes som avgjørende for Dubai da byen kun får 101,6 millimeter regn årlig. Mangelen på regn i området gjør det vanskelig å drive jordbruk, og som et resultat importerer emiratet 80 prosent av maten som konsumeres.

Dubai har de siste årene opplevd svimlende høye temperaturer, noe som gjør matproduksjon ytterligere utfordrende. I juni i år ble det målt temperaturer opp mot 51 grader celsius.

Været har blitt manipulert før. Helt siden 1923 har USA enkelte ganger modifisert været ved hjelp av «skysåing» for å gjøre slutt på lengre perioder med tørke. I motsetning til Dubais bruk av laserskytende droner innebærer skysåing å bruke kjemikalier for å tvinge vann ut av skyene.