Minst 200 døde etter dager med kraftig monsunregn i India

Redningsarbeidere henter fram en død person fra et jordskred i delstaten Maharashtra. Minst 200 mennesker har mistet livet i ekstremværet som har herjet Indias vestkyst siden torsdag. Foto: National Disaster Response Force via AP / NTB Les mer Lukk

Tallet på omkomne etter det kraftige monsunregnet i India steg mandag til 198. Mange er fortsatt savnet i flomvannet og flere store jordskred.

Enorme nedbørsmengder har falt over vestkysten av India siden torsdag, men nå begynner regnet å avta. Samtidig starter et massivt opprydningsarbeid.

Veier, broer og bygninger er ødelagt, og folk søker tilflukt på taket av sine oversvømte hjem. Redningsarbeidere vasser gjennom gjørme for å komme fram til innbyggere som trenger medisinsk hjelp.

I den hardt rammet delstaten Maharashtra sluttet redningsarbeidere å lete etter overlevende i landsbyen Taliye, sør for Mumbai, hvor 53 døde ble funnet etter et stort jordskred.

Lokale myndigheter sier de 31 personene som fortsatt er savnet, vil bli lagt til de 198 menneskene som offisielt er erklært døde.