Britney Spears går til sak for å få fjernet faren som verge

Mathew Rosengart, som ble utpekt til Britney Spears' advokat tidligere denne måneden, har lovet å handle raskt for å få fjernet Jamie Spears som verge. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB Les mer Lukk

Den amerikanske popartisten Britney Spears' nye advokat ber om at James P. Spears fjernes fra den kontroversielle formynderordningen som har vart siden 2008.

Ordningen har styrt 39-åringens personlige økonomi og forretningsmessige forhold i 13 år. Det bes nå om at faren erstattes av en uavhengig regnskapsfører, ifølge rettsdokumenter som ble levert i Los Angeles mandag.

Mathew Rosengart, som ble utpekt til popstjernens advokat tidligere denne måneden, har lovet å handle raskt for å få fjernet Jamie Spears etter at datteren i rettshøringer har omtalt formynderordningen som en «grusomhet».

Rosengart er tidligere føderal aktor og en anerkjent Hollywood-advokat, som har jobbet med kjendiser som Sean Penn, Julia Louis-Dreyfus og Steven Spielberg, skriver The New York Times.

James Spears' advokater har så langt ikke svart på avisens forespørsel om en kommentar.

I to rettshøringer i midten av juli ba Britney Spears om at faren ble fjernet som verge, noe hun ikke fikk gjennomslag for. Hun fikk imidlertid innvilget retten til å hyre sin egen advokat i formyndersaken.