Tesla med rekordoverskudd

Tesla gikk med 9,7 milliarder kroner i overskudd i andre kvartal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Les mer Lukk

Tesla gikk med 9,7 milliarder kroner i overskudd i andre kvartal, noe som er selskapets første kvartalsvis overskudd på over 1 milliard dollar.

Overskuddet økte fra i underkant av 104 millioner dollar – som tilsvarer 920 millioner kroner – i samme periode i fjor. Omsetningen ble nesten doblet i perioden og endte på nær 12 milliarder dollar, eller 105 milliarder kroner.

Bilprodusenten produserte mer enn 206.000 biler i løpet av perioden og leverte vel 201.000. Det er også ny rekord for elbilprodusenten.

Tesla gjentok i kvartalsresultatet prognosen for 2021 og viser til at selskapet over flere år forventer å oppnå 50 prosent årlig vekst i billeveransene.

– I noen år vokser vi trolig raskere, noe vi forventer skjer i 2021, opplyser bilprodusenten.

Tesla signaliserer samtidig at selskapet ikke de er immun mot mangel på databrikker, battericeller og andre deler som har tvunget General Motors, Ford og andre bilprodusenter til å kutte i produksjonen. Derfor blir den mye omtalte trekkvognen , del av selskapets satsing på lastebiler, utsatt til en gang neste år. Den ble lansert i 2017.

– Med rekordhøy etterspørsel globalt, vil tilgangen på deler ha stor innvirkning på hvor mye vår leveranse kan vokse resten av året, heter det fra Tesla.

Selskapet viser til framgang med fabrikken i Tyskland og i Texas i USA som skal produsere Model Y-biler senere i år. Produksjonen i Kina gikk godt trass i mindre leveranseproblemer, ifølge bilprodusenten.