Fem drept i angrep mot valgfunksjonærer i Mexico

Væpnede menn skjøt og drepte fem personer som hjalp til med å organisere lokalvalg sør i Mexico. Det har vært mye vold tilknyttet valg i landet det siste året.

Angrepet fant sted i kommunen Pueblo Nuevo Solistahuacán i delstaten Chiapas lørdag da valgarbeidere kjørte ut stemmekasser og annet valgmateriale. Da dukket gjerningsmennene opp på stedet og angrep dem, ifølge de lokale myndighetene.

En person ble såret i angrepet og tatt til sykehus. Underveis ble imidlertid bilen stoppet av en gruppe, som tvang bilen av veien. Så skal gjerningspersonene ha skutt alle de fem som var i bilen, ifølge påtalemyndigheten i delstaten.

Siden valgkampen startet har minst 89 politikere, inkludert 35 kandidater, samt deres slektninger og medarbeidere, blitt drept, anslo konsulentfirmaet Etellekt søndag.

Alle de 500 setene i Mexicos underhus er i spill i valget søndag, og det skal velges nye guvernører i 15 av 31 delstater. De gjenstående setene er for det meste på lokalt nivå, inkludert nesten 2.000 ordførerseter.