Sør-Afrika forbereder seg på en tredje smittebølge

Sør-Afrika står overfor en tredje smittebølge og kjemper mot klokka for å vaksinere så mange mennesker som mulig før smittetallene øker ytterligere. Her venter pensjonister i Johannesburg på å bli vaksinert. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB Les mer Lukk

President Cyril Ramaphosa skjerpet søndag Sør-Afrikas koronarestriksjoner i frykt for at landet snart møter en tredje smittebølge.

Fire av landets ni provinser står allerede overfor en tredje smittebølge, sier Ramaphosa. Blant dem er Gauteng, som er den mest folkerike og huser storbyene Johannesburg og Pretoria.

– Det er trolig kun snakk om tid før den tredje bølgen rammer hele landet, sier presidenten.

Sør-Afrika er ifølge offisielle tall det afrikanske landet som er hardest rammet av koronapandemien. Så langt er mer enn 1,65 millioner smittet og over 56.000 har dødd.

– Smittetallet har steget kraftig i flere deler av landet. Det er særlig viktig å hindre smittespredning nå for å kunne vaksinere så mange som mulig før vi nær toppen av den tredje smittebølgen, sier Ramaphosa.

Fra mandag utvides det nattlige portforbud med en time og butikker, barer, restauranter og treningssentre må stenge klokken 22. I tillegg settes grensen for deltakere på ulike arrangement til 250 utendørs og 100 innendørs.