Elever bortført i Nigeria

Ukjente gjerningsmenn har bortført elever i et angrep på en skole i delstaten Niger nordøst i Nigeria, opplyser politiet og innbyggere.

– Vi har fremdeles ikke fastslått antallet elever som er bortført, sier Mary Noel Berje, delstatsguvernørens pressesjef, til nyhetsbyrået Reuters søndag.

Det var om lag 200 elever på skolen da angrepet skjedde, melder nyhetsbyrået AFP.

Angriperne kom kjørende på motorsykler og skjøt vilkårlig rundt seg i byen Tegina. En person ble drept og en annen såret før elvene ble bortført, ifølge delstatspolitiet.

En ansatt ved skolen som ikke ønsker å bli navngitt, sier angriperne først bortførte over 100 elever, men senere sendte tilbake barn mellom fire og tolv år. Delstatsmyndighetene bekrefter at angriperne har satt fri 11 elever som var «for små og ikke kunne gå så langt».

Lørdag ble en gruppe studenter og ansatte ved et universitet i nabodelstaten Kaduna sluppet fri etter mer enn en måned i fangenskap. Fem studenter skal ha blitt drept etter at regjeringen nektet å betale løsepenger.

Væpnede grupper som tjener på løsepenger, har utført en rekke angrep mot skoler og universiteter nord i Nigeria. Over 700 studenter og elever er bortført siden desember, ifølge Reuters.