Folk reiser til USA for å få vaksine: – Jeg nekter å spille russisk rulett med viruset

Folk sjekker inn ved Love Field flyplass i Dallas i delstaten Texas. Les mer Lukk

Antall såkalte «vaksineturister» øker, og mange av dem tar turen til USA.

– Jeg kom ikke hit på jakt etter den amerikanske drømmen, jeg kom hit i håp om å få vaksine, sier 49 år gamle Elver Estela til CNN. Estela, som driver en forretning i Perus hovedstad Lima, valgte å pakke sakene og vende nesa mot Seattle da smitten nok en gang begynte å stige i hjemlandet.

Med i underkant av 1,9 millioner bekreftede smittetilfeller og 66.000 dødsfall er Peru blant de hardest rammede landene i Sør-Amerika. Innen Estela hadde rukket å ankomme Seattle hadde smitten begynt å spre seg på arbeidsplassen hans.

– Jeg var så lettet over at jeg valgte å dra. Jeg nekter å spille russisk rulett med viruset, sier Estela.

(Saken fortsetter under bildet)

Her ankommer helsearbeidere med Pfizer-vaksiner på slep en landsby i Peru. Les mer Lukk

Forretningsmannen er langt fra den eneste som har valgt å ta turen i håp om få vaksine. Perus helseminister Gustavo Rosell anslår at om lag 70.000 peruanere har reist utenlands på leting etter vaksine. Ifølge Latin American & Caribbean Air Transport Association (ALTA) drar de fleste til USA, hvor det er kjent at det er overflod av vaksinedoser.

Forrige uke ble det kjent at Latin-Amerika etter planen skal få flere millioner vaksinedoser fra USA. Ifølge Reuters ønsker USA å prioritere land med høyt smittetrykk når de deler ut de totalt 80 millioner vaksinedosene. Pfizer er blant selskapene som allerede er i gang med de første leveransene.