47-årig drapsdømt svenske funnet død

En 47 år gammel svenske ble fredag dømt for drapet på en kvinne i 2018. Samme ettermiddag melder politiet at han er funnet død og at en mann er pågrepet.

– En mann er pågrepet som skjellig mistenkt i saken. Omstendighetene gjør at vi ikke kan si noe om dødsårsaken, sier politiets pressetalsmann Mats Öhman til Aftonbladet etter at 47-åringen ble funnet død.

Denne spesielle saken begynte i mai 2018. Da ble den 45 år gamle Lena Wesström meldt savnet. Fire dager senere ble hun funnet død, ikke langt fra sin bolig i Örebro.

En 47 år gammel mann som avdøde hadde hatt et hemmelig forhold til, ble pågrepet og tiltalt for drap. Men han ble frikjent i mai 2020.

Göta hovrätt kom i ankebehandlingen til en annen konklusjon og meddelte fredag at mannen var blitt dømt til 18 års fengsel for drap.

Den tiltalte har vært på frifot siden tingrettsbehandlingen, og han var ikke til stede under ankeforhandlingene i hovretten.

Verken politiet, påtalemyndighet eller hovretten kan forklare hvorfor ikke den tiltalte var i varetekt i forbindelse med den kommende domsavsigelsen. Domstolen begjærte i forbindelse med drapsdommen fredag morgen at han skulle pågripes, og 47-åringen ble etterlyst av politiet da han ikke meldte seg.

Advokatene hans vil ikke kommentere saken.