Tonnevis med tilgrisede pellets har skylt inn over populær badestrand

Den populære Negombo-stranden, 40 kilometer nord for Sri Lankas hovedstad Colombo, er nå tilgriset av tonnevis med tilsøle plastpellets fra et konteinerskip som står i brann. Foto: AP / NTB Les mer Lukk

Tonnevis med tilgrisede plastpellets fra et brennende konteinerskip har skylt i land på en populær badestrand nær Sri Lankas hovedstad Colombo.

Det Singapore-registrerte konteinerskipet X-Press Pearl, som ligger ankret opp utenfor havnen i Colombo, begynte å brenne for ni dager siden.

Fortsatt stiger det tung svart røyk opp fra skipet, og frykten er at 278 tonn bunkersolje skal lekke ut i havet.

Soldater fra landets marine, utstyrt med vernedrakter og bulldosere, forsøker nå å samle opp millioner av plastpellets, tilgriset med brent olje og andre kjemikalier, som kommer fra minst åtte konteinere som falt av skipet tirsdag.

De tilgrisede plastkulene har skylt i land på Negombo-stranden, 40 kilometer nord for Colombo. Stranden er populær blant turister, og området utenfor benyttes også flittig av fiskere. Nå er det avsperret.

Ifølge myndighetene hadde skipet minst 28 konteinere med pellets om bord, samt 25 tonn salpetersyre og ukjente mengder av andre kjemikalier.