California skal dele ut nesten en milliard til koronavaksinerte

California skal dele ut nesten en milliard kroner til uvaksinerte innbyggere som lar seg vaksinere mot covid-19, opplyste guvernør Gavin Newsom torsdag. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB Les mer Lukk

California lokker med millionbelønninger for å få folk til å ta koronavaksine. I alt skal det deles ut 116,5 millioner dollar, tilsvarende 975 millioner kroner.

Myndighetene i USAs mest folkerike delstat anslår at om lag 12 millioner som er tolv år eller eldre, ikke har blitt vaksinert. Det skal lempes kraftig på smitteverntiltakene i California 15. juni.

I alt skal det deles ut 116,5 millioner dollar – 975 millioner kroner. Ti personer får 1,5 millioner dollar, mens 30 andre får 50.000 dollar hver. Samtidig får de neste 2 millioner som vaksinerer seg, gavekort på 50 dollar, opplyste guvernør Gavin Newsom torsdag.

Rundt 63 prosent av de 34 millionene som kvalifiserer til å bli vaksinert i delstaten, har fått vaksine, men vaksineringen har sakket merkbart av de siste ukene, samtidig som smittetallene har sunket til rekordlave nivåer

California er ikke den eneste delstaten i USA som har lokket med belønning for å få folk til å vaksinere seg. Ohio, Colorado, Oregon og New York har lokket med millionbeløp og utdanningsstipend, mens West Virginia også vil dele ut pickuper.