«Dommedagssaken»:

Mor og hennes ektemann siktet for drap på Joshua (7) og Tylee (17)

I 2019 forsvant søskenparet Tylee (17) og Joshua (7). Forsvinningsgåten skapte mediestorm i USA. Les mer Lukk

Drapene på Joshua (7) og Tylee (17) rystet USA i 2020. Nå er barnas mor Lori Vallow og hennes ektemann Chad Daybell siktet for forsettelig drap.

Siste gang 17 år gamle Tylee Ryan og lillebroren Joshua «JJ» Vallow ble sett i live var 8. september 2019.

Da var de på tur i Yellowstone nasjonalpark. Barna ble meldt savnet av sine besteforeldre, og politiet begynte først å fatte mistanke da barnas mor Lori Vallow ikke møtte i retten.

Observert på Hawaii uten barna

Det skulle vise seg at Vallow hadde dratt til Hawaii med sin nye ektemann, den religiøse lederen og forfatteren Chad Daybell, som har skrevet flere bøker om forberedelsene til dommedagen. Barna var ikke med dem.

Politiet lette etter barna i ni måneder før de gjorde det tragiske funnet. Levningen til to mennesker ble funnet begravet på eiendommen til Chad Daybell. Den ene ble funnet tullet inn i en plastsekk og den andre kraftig forbrent, skriver East Idaho News. Grunnet levningenes tilstand kunne man ikke fastslå dødsårsak.

Barnas mor Lori Vallow ble arrestert 6. mars 2020, siktet for å omsorgssvikt. Tre måneder senere ble barna funnet døde. Les mer Lukk

Mente barna var levende døde

Vallow og Daybell ble arrestert kort tid etter og har siden sittet i varetekt, siktet for å tilbakeholde informasjon og omsorgssvikt. Nå er de formelt siktet for forsettlig drap.

– Vi har skjellig grunn til å tro at ekteparet med viten og vilje drepte disse uskyldige menneskene, sier aktor Lindsey Blake ifølge BBC.

Ifølge politiet skal et mulig motiv være tilknyttet dommedagsprofetien ekteparet var opptatt av å forberede seg til. Ifølge Vallows venninne Melanie Gibb skal Vallow ha sagt at barna var blitt til levende døde.

– Lori fortalte meg at Tylee hadde blitt en zombie rundt 12-årsalderen, skal Gibb ha fortalt til politiet. Ifølge venninnen skal det ha vært rundt den tiden at Tylee hadde blitt mer opprørsk mot sin mor.

Ekteparet nekter straffskyld.

Video: Dette er hele saken:

Your browser doesn't support HTML5 video.

ABC forklarer: Rexburg-gåten: Forsvinninger, dødsfall og dommedagsprofetier Les mer Lukk