Kanye Wests sko solgt for 1,8 millioner dollar

Kanye West hadde på seg det som skulle bli verdens dyreste sneakers på Grammy-utdelingen i 2008. Arkivfoto: Kevork Djansezian / AP / NTB Les mer Lukk

Et par Nike Air Yeezy 1, som ble laget for rapperen Kanye West for 13 år siden, er solgt for rekordhøye 1,8 millioner dollar, opplyser Sotheby's.

– Salget innebærer den høyeste offentlig registrerte prisen for sneakers noensinne, sier selskapet i en uttalelse. Med dagens kurs tilsvarer salgssummen rundt 14,9 millioner kroner – for et par brukte fritidssko

West hadde på seg de svarte skoene under Grammy-utdelingen i 2008. De var en prototyp på en modell som ble laget av rapperen i samarbeid med Nike. Skoene kom på markedet først året etter.

Selgeren i det private salget var samleren Ryan Chang, mens det er markedsplassen Rares som må ut med rekordsummen. Rares er en børs for investering i sneakers, der brukerne kan kjøpe andeler i dyrebare sko, på samme måte som mer tradisjonelle investorer kjøper aksjer i et selskap.

Prisen for et par Air Yeezy som ikke har sittet på verdensberømte føtter, er stort sett mellom 2.000 og 4.000 dollar.

Den forrige sneakers-rekorden var på 615.000 dollar for et par av første versjon av Nike Air Jordan. Den ble satt i august i fjor.