Myanmars juntaleder lover demokrati og nyvalg

Forsvarssjef Min Aung Hlain lovet i en tale lørdag at Myanmar skal bevege seg i en demokratisk retning. Han gjentok også løftet om nyvalg, uten å nevne dato. Her er han påklistret et skjold i en demonstrasjon i Mandalay i starten av mars. Foto: AP / NTB Les mer Lukk

Myanmars militærleder Min Aung Hlaing lover å beskytte folket og å føre landet i en demokratisk retning.

Han gjentok også løftet om å holde valg, da han talte på forsvarets dag etter en militærparade i hovedstaden Naypyidaw. Men han kunngjorde ingen dato for valget, skriver Reuters.

– Hæren vil gå i hånd med hele nasjonen for å beskytte demokratiet, sa forsvarssjefen i en direktesending på statlig TV og la til at myndighetene også forsøker å beskytte folket og gjenopprette fred i hele landet.

Fredag ble fire nye personer drept av sikkerhetsstyrker, noe som bringer det samlede dødstallet opp i 328 som følge av protestene mot kuppet 1. februar.

I et forsøk på unngå den dødelige reaksjonen fra de militære har demonstrantene endret taktikk og satser på spredte protester i stedet for de store massedemonstrasjonene som har preget landet siden kuppet.

– Voldelige handlinger som påvirker stabiliteten og sikkerheten er upassende, advarte Min Aung Hlaing i sin tale lørdag.