Georgia har vedtatt omstridt valglov

Delstatsrepresentanten Park Cannon, som er demokrat, pågripes av politiet etter at hun forsøkte å komme inn på kontoret til Georgia-guvernør Brian Kemp. Hun ville overvære Kemps signering av en valglov som kritikerne mener vil begrense valgdeltakelsen for svarte velgere. Foto: Alyssa Pointer / Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB Les mer Lukk

Georgia-guvernør Brian Kemp har signert en omstridt valglov, som innskjerper regler for forhåndsstemming. Det skjer etter republikanernes nederlag i delstaten.

Både under høstens presidentvalg og det viktige ekstravalget til Senatet gikk demokratene av med knepen seier i delstaten. Republikanerne har imidlertid fortsatt flertall i delstatsforsamlingen.

Lovendringen ble stemt gjennom av det republikanske flertallet. Demokrater og stemmerettighetsgrupper mener loven vil gjøre at uforholdsmessige mange svarte velgere mister stemmeretten.

Innføringen av loven har ført til skarpe protester. Den demokratiske politikeren Park Cannon, som er svart, ble pågrepet av politiet da hun banket på døra til guvernørens kontor, der det foregikk en pressekonferanse.

Delstatens underhus vedtok loven med 100 mot 75 stemmer torsdag, og senatet støttet like etter loven med 34 mot 20 stemmer. Avstemmingen speilet partilinjene.