Putin-venn sier han eier omstridt palass

Denne storslagne eiendommen ved Svartehavet har vekket stor oppmerksomhet i Russland etter en video der det sies at den tilhører Vladimir Putin. Nå sier en av Putins venner at den tilhører ham. Les mer Lukk

Den russiske forretningsmannen Arkadij Rotenberg sier at han er den egentlige eieren av et gedigent luksuspalass som har vekket stor oppmerksomhet i Russland.

Luksuseiendommen har fått mye omtale etter at president Vladimir Putins mest kjente kritiker, den fengslede opposisjonsfiguren Aleksej Navalnyj, forrige helg oppfordret til demonstrasjoner mot Putin.

Navalnyjs team la da ut en to timer lang video om en svær eiendom med det som ble omtalt som et palasslignende luksushus på svartehavskysten, og som det ble sagt tilhørte Putin.

Presidenten benektet mandag at eiendommen tilhørte ham eller noen i hans nære familie. Dagen etter uttalte Kreml at ikke navngitte forretningsfolk eide stedet.

Nå sier Putins nære venn og tidligere judo-partner Rotenberg at stedet tilhører ham. Han regnes som en av Russlands rikeste og er også omfattet av vestlige sanksjoner etter krigen øst i Ukraina.

– Nå er det ikke hemmelig lenger, sier den 69 år gamle forretningsmannen til den statlige nyhetskanalen Mash.