Strømmen er tilbake i store deler av Pakistan

Frontlysene på biler var det eneste som lyste opp gata i Rawalpindi i Pakistan lørdag kveld, etter at nesten hele landet ble rammet av strømbrudd. Søndag morgen er strømmen tilbake i 62 prosent av Pakistan, opplyser landets energidepartement. Foto: Anjum Naveed / AP / NTB Les mer Lukk

En feil på strømnettet sør i Pakistan førte lørdag kveld til at store deler av landet ble mørklagt. Litt over halve landet har søndag morgen strøm igjen.

Like før midnatt lokal tid ble store deler av Pakistan rammet av strømbruddet. Alle landets storbyer, blant dem Karachi, Lahore, hovedstaden Islamabad, Rawalpindi, Multan og Kasur, ble rammet.

Pakistan, som har mer enn 210 millioner innbyggere, har et skrøpelig og komplekst strømnett, der en feil ett sted fort kan føre til feil flere andre steder.

– Feilen påvirket hele landets strømnettverk, som førte til at kraftverk ble stengt ned, opplyser energiminister Omar Ayub Khan søndag.

Søndag morgen skriver han på Twitter at strømmen er tilbake en rekke steder. Energidepartementet skriver at 62 prosent av landet har fått strømmen tilbake, og at arbeidet med å få på lysene igjen flere steder fortsetter utover dagen.

De første meldingene gikk ut på at over 200 millioner mennesker var berørt av strømutbruddet. Nyhetsbyrået DPA skriver at det er snakk om det verste strømbruddet i Pakistans historie.