Pfizer har problemer med vaksineleveransen – Norge trolig ikke berørt

En sykepleier viser fram et glass med Pfizers coronavaksine på et sykehjem i Belgia. Foto: Francisco Seco / AP / NTB Les mer Lukk

Leveransen av Pfizer-vaksinen er forsinket for åtte EU-land etter problemer med forsendelsen fra fabrikken i Belgia. Forsendelser til Norge går som normalt.

Norske helsemyndigheter følger situasjonen og er i kontakt med legemiddelselskapet, men foreløpig er det ikke noe som tyder på at leveransen hit blir berørt.

– Vi har vært i kontakt med Pfizer. Så langt går alt etter planen, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet til NTB. Han understreker at FHI følger leveransene tett.

Spania er ett av landene som er berørt av forsinkelsene, og den spanske grenen av Pfizer informerte søndag kveld myndighetene om at vaksineleveransen ikke er i Spania før tirsdag. Det samme gjelder leveransen til totalt åtte EU-land.

Det er ikke kjent hvilke andre land enn Spania som rammes av forsinkelsen.

Ifølge den spanske helseministeren Salvador Illa var problemene knyttet til temperaturkontrollen. Problemet skal være løst, men har altså ført til en mindre forsinkelse i utsendelsen.