Kvinne mistenkt for å ha holdt sønnen innesperret i opp mot 30 år i Stockholm

En kvinne i 70-årene er pågrepet, mistenkt for å ha holdt sønnen innesperret i en leilighet i Stockholm i rundt 30 år. Han ble oppdaget av en slektning.

Sønnen skal ha blitt holdt innesperret i leiligheten siden han var tolv år, og er nå i 40-årene, melder Expressen.

Informasjonen kommer fra en slektning til kvinnen, som påstår at hun nylig tok seg inn i leiligheten der hun fant mannen. Han kunne knapt snakke, skal ha vært svært medtatt, tannløs og med store sår på kroppen.

Politiet er sparsomme med informasjon om saken, men pressetalsperson Towe Hägg bekrefter at saken er under etterforskning.

Aftonbladet og Expressen melder at mannen ble fraktet til sykehus etter at han ble funnet, og sykehuset anmeldte saken til politiet.

Expressen skriver at familiemedlemmer forteller at den da 12 år gamle gutten gikk på skolen fram til sjuende klasse, men at han deretter forsvant fra samfunnet.

Kvinnen som fant mannen, sier hun i flere år har mistenkt at gutten ble holdt innesperret av sin egen mor.

– Moren klarte å manipulere samfunnet i alle år. Det er fryktelig at han har blitt frarøvet hele sitt liv, sier slektningen.

Hun beskriver at leiligheten var nærmest som en søppelfylling.

Mannens helsetilstand skal være svært dårlig, ifølge sykehuset. Han har ikke vært mulig å avhøre.

Aftonbladet skriver at familien beskriver kvinnen som en svært overbeskyttende mor, som tok sønnen ut av skolen og holdt ham hjemme.