Kvinnene skal lede Bidens kommunikasjonsarbeid

Jen Psaki, som lenge har vært talsperson for Det demokratiske partiet, blir pressesekretær i Det hvite hus. Hun én av sju kvinner som skal lede kommunikasjonsarbeidet for Joe Biden. Arkivfoto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB Les mer Lukk

Påtroppende president Joe Biden har satt sammen kommunikasjonsteamet som skal jobbe i Det hvite hus. De ledende stillingene er besatt utelukkende av kvinner.

Ifølge en uttalelse fra Biden er det første gang det skjer, selv om det også er flere kvinner i den nåværende pressestaben i Det hvite hus.

– Direkte og sannferdig kommunikasjon til det amerikanske folket er en av de viktigste oppgavene til en president, og dette teamet får det enorme ansvaret med koble folk til Det hvite hus, sier Biden i uttalelsen.

Kommunikasjonsteamet skal ledes av Kate Bedingfield, som var kommunikasjonsdirektør for Bidens valgkampapparat. Hun blir nå kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus, mens Jen Psaki, som lenge har vært talsperson for Det demokratiske partiet, blir pressesekretær.

I alt er det utnevnt sju kvinner til ledende stillinger, blant annet som kommunikasjonsdirektør og talsperson for visepresident Kamala Harris.

– Disse kvalifiserte og erfarne kommunikatorene tar med seg ulike perspektiver til jobben og deler en felles forpliktelse om å bygge dette landet bedre, heter det videre i uttalelsen.

Ansettelsene reflekterer Bidens uttalte ønske om å sette sammen et mangfoldig team i Det hvite hus.