Mer enn 100 coronadødsfall i timen i USA

Dørene til coronaavdelingen ved UW Health-sykehuset i Madison i Wisconsin er dekket av oppfordringer om at besøkende ikke får gå inn. Det ble registrert drøyt 2.400 coronadødsfall i USA onsdag – mer enn 100 i timen. Foto: John Hart / Wisconsin State Journal via AP / NTB Les mer Lukk

Det ble onsdag registrert mer enn 2.400 coronadødsfall i USA, det høyeste antallet nye dødsfall på ett døgn siden mai, ifølge AFP.

Oversikten fra Johns Hopkins-universitetet viser at det ble registrert totalt 2.439 coronadødsfall onsdag. Det totale antallet er dermed 262.080.

Samtidig ble det registrert nesten 200.000 nye smittetilfeller. Torsdag er det thanksgiving i USA, en høytid som tradisjonelt innebærer at storfamilien samles. Eksperter frykter at thanksgiving-feiringen kan resultere i opptil 1 million nye smittetilfeller.

På forhånd var frykt for at økt reisevirksomhet ville føre til tettpakkede flyplasser og medfølgende smittespredning. Men det ser ikke ut til å bli tilfelle, skriver AFP.

USAs påtroppende president Joe Biden ba onsdag folk om å holde ut og minnet om at dagen da en vaksine mot covid-19 blir tilgjengelig, rykker stadig nærmere.

– Det er ordentlig håp, håndfast håp. Så hold ut. Ikke la deg selv bukke under for trøttheten, sa Biden i talen.

– Dere vil få livene deres tilbake. Livet kommer til å bli som normalt igjen. Dette kommer ikke til å vare evig, fortsatte han.