Unntakstilstand innføres i Aserbajdsjan

Et bilde offentliggjort av aserbajdsjanske styrker søndag skal vise ødeleggelsen av et luftforsvarssystem i Nagorno-Karabakh. Les mer Lukk

Myndighetene i Aserbajdsjan erklærer unntaks- og krigstilstand over hele landet etter den siste utviklingen i den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen.

Det melder det statlige nyhetsbyrået Azertac.

Vedtaket ble gjort i nasjonalforsamlingen i Baku søndag. Landets president Ilham Alijev har godkjent beslutningen.

Unntakstilstanden trer i kraft ved midnatt. Fra mandag kveld vil det også bli portforbud i flere regioner.

Ifølge myndighetene i Nagorno-Karabakh er 16 av deres soldater drept i kamper i enklaven. I tillegg er 100 såret, opplyser separatistenes forsvarsdepartement.

Flere landsbyer i Nagorno-Karabakh ble søndag morgen bombet av aserbajdsjanske fly. Aserbajdsjan melder at landet har tatt kontroll over seks landsbyer som har vært kontrollert av armenere.

Tidligere søndag erklærte de armenskstøttede separatistene i enklaven full militær mobilisering og unntakstilstand der krigsrett gjelder.

Kampene står mellom Aserbajdsjan på den ene siden og armenske separatister med støtte fra Armenia på den andre. De strides om Nagorno-Karabakh, en enklave som er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men har vært kontrollert av armenske separatister siden 1994.