Franske politi gransker video etter angrepet ved Charlie Hebdo-lokaler

En kjøttøks som skal ha vært våpenet som ble brukt da en mann gikk til angrep på to personer utenfor satiremagasinet Charlie Hebdos tidligere lokaler i Paris, ligger etterlatt på gaten. Les mer Lukk

Franske etterforskere gransker søndag en video der en person tar ansvaret for angrepet mot to personer utenfor Charlie Hebdos tidligere lokaler.

To personer ble alvorlig skadd da en person gikk til angrep på dem med en kjøttøks på stedet fredag. Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin sa samme kveld at angrepet «åpenbart var en islamistisk terrorhandling».

Fransk politi har pågrepet åtte personer i forbindelse med saken, og en 18-åring som navngis som Hassan A., antas å være gjerningsmannen. 18-åringen har i avhør tilstått ugjerningen, og han skal ha oppgitt bladets publisering av karikaturer av profeten Muhammed som motiv.

Etterforskerne sjekker nå ektheten av en video der en mann som antas å være Hassan A., kunngjør at han vil utføre angrepet.

– Vi ser ham gråte og synge. Han påtar seg ansvar på forhånd og henviser til republiseringen av karikaturene. De er et slags manifest, sier en politikilde som ber om ikke å bli navngitt.

Den mistenkte er født i Mandi Bahauddin i Pakistan. Han snakker noe fransk, men er avhengig av oversetter under avhørene, opplyser kilder med kjennskap til etterforskningen.