Fransk helsetopp: Koronaviruset kan snart overvelde helsevesenet

Fransk helsevesen vil ikke ha kapasitet til å behandle alle som blir smittet dersom utviklingen fortsetter som nå, advarer en ledende helsetopp i landet. Foto: Lewis Joly/AP/NTB Les mer Lukk

Frankrike står overfor et utbrudd av koronaviruset som vil vare i månedsvis og overvelde helsevesenet hvis ikke grep tas nå, advarer ledende helseekspert.

Patrick Bouet, lederen av Det nasjonale legerådet, kommer med den sterke advarselen i et intervju med Journal du Dimanche.

– Den andre bølgen kommer raskere enn vi hadde trodd, sier Bouet.

Han mener den franske helseministeren Olivier Véran ikke gikk langt nok da han tidligere i uka advarte landets borgere mot at koronaviruset er på fremmarsj.

– Han sa ikke at innen tre, fire uker vil Frankrike stå overfor et bredt utbrudd i hele landet i flere lange høst- og vintermåneder hvis ingenting endrer seg, sier Bouet.

Det vil ifølge helsetoppen føre til at det ikke vil være nok helsepersonell tilgjengelig, og at fransk helsevesen ikke vil makte å møte utfordringen.

Lørdag ble det registrert 14.412 nye tilfeller av koronasmitte det siste døgnet. I løpet av den siste uken er 4.102 personer lagt inn på sykehus med koronasmitte, 763 av dem får intensivbehandling.