Syrias utenriksminister anklager Tyrkia for å spre terror i regionen

Regimet til Tyrkias president Recep Erdogan er en trussel mot hele regionen, sier Syrias utenriksminister. Foto: AP/NTB Les mer Lukk

Syrias utenriksminister Walid al-Moallem går hardt ut mot nabolandet Tyrkia og anklager dem for å være den viktigste bidragsyteren til terrorisme i regionen.

I intervjuet med AP kommer utenriksministeren med det nyhetsbyrået omtaler som unormalt harde angrep på tyrkiske myndigheter.

– Det nåværende tyrkiske regimet er blitt et kjeltringaktig, forbrytersk regime etter internasjonal lov. Politikken og handlingene deres, som truer sikkerheten og stabiliteten i hele regionen, må stoppes, sier al-Moallem.

Han anklager Tyrkia for å frakte terrorister og leiemordere fra Syria til Libya, bryte Iraks suverenitet, bruke flyktninger som forhandlingsbrikker overfor Europa og med makt sikre seg ressurser i Middelhavet.

Al-Moallem er også visestatsminister i Syria. Tyrkias FN-delegasjon reagerer sterkt på anklagene.

– Vi avviser i sin helhet det syriske regimets vrangforestillinger og uttalelsen som er full av latterlige anklager. Det er skammelig og uakseptabelt at det morderiske syriske regimet misbruker FNs hovedforsamling, sier en talsmann for Tyrkias FN-delegasjon.