Sverige: Kvinne døde etter å ha fått i seg amfetamin-øl

Kvinnen trodde hun fikk en vanlig øl. Visste ikke at flasken inneholdt amfetaminbase stjålet fra politiets beslagkammer.

Det er svenske Expressen som melder om at kvinnen har mistet livet på Södersjukhuset i Stockholm mandag.

Det var natten mellom fredag og lørdag at hun på en fest ble tilbudt det hun trodde var en vanlig øl. hun åpnet flasken, men spyttet straks ut det hun hadde fått i seg, ifølge den svenske avisen. Etter kort tid mistet hun bevisstheten og har siden ligget i respirator på sykehuset.

Etterlater seg to døtre

Mandag skal familien ha fått beskjed om at legene ikke lengre kunne spore noe hjerneaktivitet hos henne og at livet dermed ikke kunne reddes.

– Hun var verdens fineste og verdens beste mor, sier kvinnens lillesøster til Expressen. Kvinnen etterlater seg to døtre.

Stammer fra politibeslag

Ifølge avisen har politiet sporet ølflasken til en sivilt ansatt ved politistasjonen i Haninge, like sør for Stockholm. Han skal igjen ha fått den av en kollega som man mistenker har stjålet flasken fra stasjonens beslagskammer.

Påtaleansvarlig ved den svenske spesialenheten for politisaker, Henrik Rasmusson bekrefter overfor avisen at de har fått inn en anmeldelse på forholdet, men vil ikke gi ytterligere kommentarer.