Skuespiller Chadwick Boseman er død

Skuespiller Chadwick Boseman, mest kjent for sin rolle i filmen «Black Panther», døde fredag av tarmkreft, opplyser en talsperson. Han ble 43 år gammel. Her fra en opptreden i juni i fjor. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Skuespiller Chadwick Boseman, mest kjent for sin rolle i filmen «Black Panther», døde fredag av tarmkreft, opplyser en talsperson. Han ble 43 år gammel.

Boseman portretterte de afroamerikanske ikonene baseballspilleren Jackie Robinson og artisten James Brown før han ble verdenskjent i rollen som Black Panther i Marvels filmunivers og i filmen med samme navn fra 2018.

Han døde i sitt hjem i Los Angeles med sin kone og familie ved sin side, sier hans talsperson Nicki Fioravante.

Boseman ble diagnostisert med tarmkreft i for fire år siden, opplyser familien hans i en uttalelse.

– Som en sann kriger, kjempet Chadwick seg gjennom alt og brakte deg mange av filmeren du har blitt så glad, heter det i uttalelsen fra familien, som opplyser at flere av filmene, som «Marshall» og «Da 5 Bloods», ble spilt inn mellom operasjoner og kreftbehandlinger.

Boseman snakket selv aldri offentlig om sin kreftdiagnose.

Skuespiller Chris Evans, som har spilt i flere filmer med Boseman, hyller vennen på Twitter.

– Jeg er fullstendig knust. Dette er mer enn hjerteskjærende. Chadwick var noe ekte. En ekte original. Han var dypt dedikert og en konstant nysgjerrig kunstner. Han hadde så mye fantastisk arbeide igjen å lage. Jeg er uendelig takknemlig for vennskapet vårt, skriver han.