Redningsbåt i Middelhavet ber om umiddelbar hjelp

Situasjonen om bord i båten Louise Michel er prekær, og mannskapet ber om hjelp fra Italia og Malta etter at over 200 migranter er reddet i Middelhavet. Foto: Santi Palacios / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Situasjonen om bord i båten Louise Michel er prekær, og mannskapet ber om hjelp fra Italia og Malta etter at over 200 migranter er reddet i Middelhavet.

Det tyskregistrerte fartøyet driver redningsarbeid i sentrale deler av Middelhavet og hadde torsdag hentet om bord 89 personer. Mannskapet reddet dagen etter ytterligere 130 migranter og flyktninger, blant dem kvinner og barn, og har ikke mottatt bistand på flere dager, skriver organisasjonen på Twitter.

– Mannskapet på 10 er nå om bord den 30 meter lange båten med 219 overlevende. 33 er fremdeles i redningsflåter og en person er død, opplyses det i en oppdatert melding.

Den uavhengige redningsgruppen Sea-Watch, som tidligere har brukt Louise Michel i sine operasjoner, gjentok meldingen om hjelp og oppfordret Malta om å «umiddelbart ta seg til området og gjøre jobben sin». Båten ligger for øyeblikket sør for Lampedusa.

Gatekunstneren Banksy har malt den tidligere franske patruljebåten rosa. Den britiske artisten, som er kjent for å ta opp aktuelle samfunnsproblem, sponser også skipet, opplyste Sea-Watch torsdag.

På ett av fartøyets sider har Banksy malt en jente som holder opp en hjerteformet redningsbøye.