Peru forlenger unntakstilstanden

Den nasjonale unntakstilstanden og nedstengingen i Perus verst rammede områder forlenges til 30. september, opplyser myndighetene i landet. Her gravlegges ett av koronavirusets ofre på en gravplass i utkanten av Lima. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Den nasjonale unntakstilstanden og nedstengingen i Perus verst rammede områder forlenges til 30. september, opplyser myndighetene i landet.

Det søramerikanske landet har den høyeste dødsratene i verden med 86 koronarelaterte dødsfall per 100.000 innbyggere.

Unntakstilstanden som gjaldt til slutten av august, er nå forlenget med en måned, opplyser statsminister Walter Martos.

Peru har registrert mer enn 620.000 smittetilfeller siden pandemien brøt ut og har 28.000 bekreftede koronarelaterte dødsfall. I Latin-Amerika er det bare Brasil som har et høyere smittetall, og Peru følger Brasil og Mexico i antall døde.

Områdene Cusco, Moquegua, Puno og Tacna holdes fortsatt stengt, og kun butikker som selger nødvendige varer, som mat og medisiner, får holde åpent.

Landets grenser holdes fortsatt stengt, og et nattlig portforbud, som har vært i kraft siden 16, mars, er også forlenget. I tillegg gjelder fortsatt portforbudet på søndager, og landets erklærte helsekrise er forlenget til 7. desember.