Omfattende karantenebrudd i Australia

Delstatsminister Daniel Andrews oppfordrer innstendig folk som har testet positivt, til å følge reglene og ikke bryte karantenen. Les mer Lukk

En firedel av de drøyt 500 covid-19-smittede som er ilagt karantene i den australske storbyen Melbourne og delstaten Victoria, har brutt karantenen.

De omfattende karantenebruddene ble oppdaget da inspektører dro på husbesøk for å sjekke at de som hadde testet positivt, holdt seg hjemme, slik de er pålagt. 130 av 500 personer hadde gått på jobb eller vært ute blant folk, i strid med reglene, opplyser delstatsminister Daniel Andrews.

– Dersom du har viruset, må du holde deg hjemme, sa Andrews på sin daglige pressekonferanse fredag.

Bare i delstatshovedstaden Melbourne etterforskes over 100 personer for karantenebrudd. Politiet har allerede skrevet ut 124 bøter på opptil 1.300 australske dollar eller drøyt 8.000 kroner.

Millionbyen Melbourne er halvveis gjennom en seks uker lang periode med nedstengning, men Andrews sier det kan bli nødvendig med utvidede tiltak i kampen mot pandemien. Spredningen er stor, og det siste døgnet ble det registrert 627 nye smittetilfeller og åtte dødsfall i Victoria.

Andre delstater har stengt grensene mot Victoria. Queensland i nordøst stenger lørdag også for innreise fra Sydney.