Hviterusslands president coronasmittet

President Aleksandr Lukasjenko (t.h.) under et besøk hos hviterussiske spesialstyrker i hovedstaden Minsk tirsdag. Det er presidentvalg i Hviterussland 9. august, og Lukasjenko satser nok en gang på å bli gjenvalgt. Foto: Nikolai Petrov / Belta / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

President Aleksandr Lukasjenko i Hviterussland sier han er smittet av coronaviruset, men at han ikke har utviklet symptomer.

– Dere møter i dag en mann som har klart å overvinne coronaviruset, sa Lukasjenko tirsdag, ifølge det statlige hviterussiske nyhetsbyrået Belta.

Selv om han har testet positivet for viruset, har han angivelig ingen symptomer på sykdommen covid-19.

– Takk Gud for at jeg har klart å havne i gruppen av de asymptomatiske, sier Lukasjenko, som ofte blir omtalt som «Europas siste diktator».

Han har tidligere gjentatte ganger tonet ned trusselen fra coronapandemien. Omfattende tiltak mot viruset vil skade økonomien og være verre enn sykdommen, ifølge presidenten.

Hviterussland er blitt styrt av Lukasjenko siden 1990-tallet. Det er presidentvalg i landet 9. august, og Lukasjenko satser nok en gang på gjenvalg.

To av hans viktigste politiske utfordrere er i forkant av valget blitt fengslet og nektet å stille som kandidater.