Barer må stenge i California

Drinker mikses på en bar i San Pedro i Los Angeles i mai. Californias myndigheter lot 12. juni alle barer få åpne igjen, men med begrensninger. Nå må mange stenge igjen etter en økning i koronasmitten. Arkivfoto: Ashley Landis / AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Californias guvernør har gitt ordre om at barene må stenge i flere deler av den folkerike delstaten, deriblant Los Angeles, på grunn av smittespredningen.

Guvernør Gavin Newsom anbefaler videre at såkalt «alkohol-fokuserte» virksomheter stenger i en rekke andre områder i den amerikanske delstaten, inkludert hovedstaden Sacramento.

– På grunn av den økende spredningen av covid-19, beordrer California stenging av barer i nærheten av Fresno, Imperial, Kern, Kings, Los Angeles, San Joaquin og Tulare, tvitrer Newsom søndag.

Fra før har guvernøren bedt enkelte områder om å gjeninnføre bli hjemme-ordrer, mens San Francisco har satt gjenåpningen på pause.

Les også: Etter en god start øker koronasmitten i California igjen

Over halve USA har opplevd en kraftig økning i antall påviste smittetilfeller de siste dagene. Til sammen er det nå påvist over 2,6 millioner smittetilfeller og drøyt 128.000 koronarelaterte dødsfall i landet. Verst ser tallene ut i Arizona, Florida og Texas, der smittespredningen synes å være ute av kontroll. Også her er det besluttet at barene skal stenge igjen.

California har nesten 40 millioner innbyggere og rundt 210.000 påviste smittetilfeller, inkludert over 4.000 som ble registrert lørdag. Totalt har delstatens myndigheter registrert rundt 5.900 koronarelaterte dødsfall.

Les også: Coronasmitten skyter i været i USA