Knivstikking i Glasgow etterforskes ikke som terrorisme

Det var stort politioppbud etter hendelsen i sentrum av den skotske storbyen. En politimann ble såret og sendt til sykehus med knivskader. Les mer Lukk

Knivangrepet i Glasgow «behandles ikke som en terrorhendelse», opplyser politiet i Skottland.

Én mistenkt gjerningsperson ble skutt og drept av politiet i Glasgow, mens seks andre er lagt inn på sykehus etter hendelsen ved et hotell i byen fredag ettermiddag.

– Personen som ble skutt av væpnet politi, har dødd. Seks andre personer er på sykehus og behandles for sine skader, deriblant en politibetjent som er i kritisk, men stabil tilstand, sier assisterende politisjef Steve Johnson i en melding fra politiet i Skottland.

Både BBC og Sky News meldte tidligere fredag at de erfarer at tre personer ble knivstukket og drept, men de har nå også sitert den siste offisielle informasjonen fra politiet.

Politiet har ikke bekreftet at noen andre ble drept.

Politiet sa tidlig at situasjonen var under kontroll og at det ikke var for den generelle befolkningen, men ba folk unngå området i West George Street.

Et øyevitne sier han så fire personer ble brakt bort i ambulanser. Andre øyenvitner sier de så personer tilsølt av blod bli båret vekk og at helsepersonell i vernedrakter behandlet en person som lå på det tilsølte fortauet.

Hotellet der hendelsen skjedde, huser asylsøkere under koronakrisen, ifølge den veldedige organisasjonen Positive Action Housing.

Statsminister Boris Johnson skriver på Twitter at han er svært lei seg for hendelsen, mens Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon sier meldingene om hendelsen var forferdelig.