CNN-team pågrepet under direktesending

Store politistyrker, som forsøker å slå ned opptøyene i Minneapolis, pågrep fredag et reportasjeteam fra CNN under direktesending. Foto: AP / NTB scanpix) Les mer Lukk

CNN-reporter Omar Jimenez og to kolleger som ble pågrepet under en direktesending i Minneapolis i Minnesota, er løslatt.

Minnesota-guvernør Tim Walz har beklaget at CNN-teamet ble pågrepet, skriver CNN. Han var fredag i samtaler med CNN-sjef Jeff Zucker.

Jimenez, en produsent og en kameramann ble pågrepet da de dekket protestene i Minneapolis. De ble løslatt ikke lenge etter pågripelsen.

TV-bildene viste at Jimenez først ble holdt fast av en politimann, før en annen politimann fortalte ham at han var arrestert.

– Hvorfor er jeg arrestert, sir? spurte Jimenez da de satt håndjern på ham.

Reporteren ble så dratt vekk fra kameraet av de to politimennene og snudde seg senere rundt og viste at han hadde hendene i håndjern bak ryggen.

Før pågripelsen spurte Jimenez flere ganger politiet om hvor de ville at han skulle stå og sa han ikke ville stå i veien for dem.

Kamerautstyret til CNN ble konfiskert av politiet.

Det har vært store protester i Minneapolis og flere amerikanske byer etter at den 46 år gamle afroamerikaneren George Floyd døde i forbindelse med en pågripelse.