Aftonbladet: Anders Tegnell har blitt drapstruet

Statsepidemiolog Anders Tegnell Les mer Lukk

Den omdiskuterte svenske statsepidemiologen Anders Tegnell har mottatt flere drapstrusler.

Det skriver svenske Aftonbladet.

– Jeg ble ikke så urolig selv, men jeg tar det på største alvor når det rettes mot familien min, skal Tegnell ha sagt i et politiavhør, ifølge avisen.

Tegnell har stått i bresjen for Sveriges håndtering av pandemien, og har måttet tåle mye kritikk for sin strategi mot coronaviruset.

Aftonbladet skriver at har Tegnell og hans familie mottatt en rekke trusler de siste ukene, også drapstrusler. Den første trusselen mottok han i en e-post 19. mars.

«Det har kommet til min oppmerksomhet at en konstellasjon av ekstremt farlige, ytterst målrettede individer (hjemmehørende fra vestkysten) har besluttet å “nøytralisere” deg», stod det blant annet i e-posten.

Svensk politi har i lengre tid forsøkt å finne mannen som står bak truslene, men har ennå ikke lykkes, skriver avisen.

Sverige har valgt en anen strategi i kampen mot coronaviruset enn de fleste andre land, men ligger nå nesten i verdenstoppen, målt i antall coronadødsfall per innbyggere.

Nylig stilte Tegnell opp i et intervju med Sveriges Radio. Der fortalte han at han som regel får gode tilbakemeldinger når han møter folk ute.

– Det er en del folk der ute som mener vi har feil taktikk, men når jeg møter folk på gaten på sykkelen min, så er tilbakemeldingen stort sett positive. Bare på veien hit var det fem-seks stykker som ropte «heia Anders» eller ga meg en tommel opp, sier statsepidemiologen i et lengre intervju med Söndagsintervjun på svenske P1.