Tysk minister tok sitt eget liv

Thomas Schäfer, finansminister i delstaten Hessen, har tatt sitt eget liv fordi han var svært bekymret over den økonomiske krisen coronapandemien har ført til.

Det opplyser delstatsministeren i Hessen, Volker Bouffier, søndag. Schäfer (54) ble funnet død ved et togspor lørdag. Politiet sier det var selvmord.

Ifølge Bouffier hadde Schäfer, som tilhørte partiet CDU og som var finansminister i Hessen ti år, «jobbet dag og natt» for å forsøke å hjelpe bedrifter og arbeidstakere med å håndtere de økonomiske konsekvensene av pandemien.

– Vi er i sjokk, dette er ikke til å tro, sier Bouffier, som er en nær alliert av statsminister Angela Merkel.

Thomas Schäfer (CDU), Hessens finansminister, er død. Les mer Lukk

– I dag må vi bare anta at han var dypt bekymret. Men det er i vanskelige tider som dette at vi hadde trengt en som ham, sier Bouffier.

Hessen er delstaten der Tysklands finanssenter Frankfurt ligger. Både Den europeiske sentralbanken og tyske storbanker som Deutsche Bank og Commerzbank har hovedkontorer her.

--

Om du har det vanskelig eller kjenner noen som har det vanskelig, be om hjelp! Ring en venn, snakk med familien din, gå til fastlegen eller ring Mental Helses hjelpetelefon: 116 123, Røde Kors: 80033 321 eller Kirkens SOS: 22400040.