Ett nytt tilfelle av innenlandsk koronasmitte i Kina siste døgn

Reisende til Kina fra utlandet vil fra fredag kveld bli nektet adgang til landet etter at landet frykter et nytt utbrudd av koronavirus. Fredag ble det meldt av 54 av 55 nye tilfeller av covid-19 ble sporet til mennesker som hadde reist til Kina fra utlandet. Foto: Mark Schiefelbein/ AP/ NTB scanpix Les mer Lukk

Kina registrerte 55 nye tilfeller av covid-19-syke fra torsdag til fredag. 54 av dem var blitt smittet i utlandet.

Myndighetene hadde fredag ikke registrert noen nye tilfeller av koronasmitte i millionbyen Wuhan, hvor utbruddet skal ha startet i desember. Av de 55 tilfellene av covid-19-sykdom som ble registret i landet som helhet var alle, så nær som ett, blitt sporet til å stamme fra personer som var smittet i utlandet.

Tidligere i uken har ikke Kina registrert noen smitte mellom folk innenfor landegrensene, men det er registrert koronasmitte hos 500 tilreisende. Derfor har flytrafikken blitt drastisk redusert for å hindre at folk reiser inn i landet med koronasmitte og på den måten forårsaker et nytt virusutbrudd.

Forbudet rammer mange kinesere som er på reise i utlandet og nesten alle utenlandske statsborgere, også de med permanent oppholdstillatelse, som kommer til landet. Alle visa som er utstedt er blitt trukket tilbake fra fredag kveld. Bare diplomater blir sluppet inn i landet uten å måtte søke om visum på nytt.