Grensa går tvers gjennom butikken:

Kunde fikk ikke kjøpt truser fordi de ligger på belgisk side

SPRØTT I CORONAENS TID: Landsbyen Baarle på grensa mellom Nederland og Belgia er et sammensurium av enklaver og sikksakk-grenser. I bakgrunnen butikken som befinner seg i to land. Les mer Lukk

I den belgisk-nederlandske grenselandsbyen Baarle får coronatiltakene absurde utslag: Halve butikken ligger i Nederland og holder åpent. Den belgiske halvdelen er coronastengt.

Landsbyen Baarle med drøyt 6000 innbyggere er ikke som landsbyer flest. Den er delt mellom Nederland og Belgia på absurd vis.

Grensa går i sikksakk, og det finnes 16 belgiske enklaver, altså innesluttede landstykker, midt inne i den nederlandske delen. Den nederlandske delen heter Baarle-Nassau, den belgiske Baarle-Hertog.

Klesbutikken Zeemann befinner seg på begge sider av grensa – med en grensestrek tvers gjennom lokalet.

Det gir sprø utslag i disse coronatiltak-tider, melder The Brussels Times.

Den belgiske halvdelen av butikkarealet er stengt som følge av Belgias forbud mot forretningsdrift utenom det aller nødvendigste.

(Saken fortsetter under)

Embed: kart

Den nederlandske delen av forretningen er derimot åpen, siden Nederland ikke har så strenge regler. En tape på gulvet markerer tillatt og forbudt område.

– Hvis kundene trenger noe av varene som ligger på belgisk side av butikken, er det dessverre umulig for tiden, sier borgermester Marjon De Hoon til TV-stasjonen VRT.

– Jeg trenger undertøy, men fikk ikke kjøpe det fordi det befinner seg på den belgiske delen av butikken, forteller en kunde til VRT.

Samleside:Siste nytt om kampen mot viruset