Bakteriofoben Trump anbefaler hyppig håndvask

President Donald Trump ser ut som han tar en ekstra sjekk før han skal ta Indias statsminister Narendra Modi i hånden under statsbesøket denne uka. Trump er svært opptatt av håndhygiene og innrømmer at han vasker hendene mye. – Vask hendene, hold deg ren. Du behøver ikke ta i alle rekkverk, med mindre du må. Når noen nyser, prøver jeg å trekke meg unna, sier han Foto: Manish Swarup / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Da Donald Trump fant ut at en mann som klemte ham akkurat hadde vært syk, unnskyldte han seg og gikk rett til håndvasken. Han anbefaler å følge hans eksempel.

Den amerikanske presidenten er kjent for å være litt i overkant opptatt av å vaske hendene, med fobi for basiller, bakterier og mikrober.

Nå deler han raust kunnskap om hvordan hyppig håndvask forhindrer smitte.

– Jeg gjør det mye, uansett, som dere trolig har hørt, sa han til latter på en pressekonferanse på Det hvite hus onsdag.

– Vask hendene, hold deg ren. Du behøver ikke ta i alle rekkverk, med mindre du må. Når noen nyser, prøver jeg å trekke meg unna, sa Trump, som også er blitt omtalt for flere situasjoner der han ser ut til å unngå kroppskontakt, som håndtrykk og klemmer.

Trump forklarer hvordan en mann han hadde sett på lang tid kom opp til han for kort tid siden og først sa han hadde det bra, for så å klemme på ham, mens Trump spurte om han var frisk.

– Han svarte «nei, jeg har hatt tidenes verste feber og den verste influensaen». Og han klemmer og kysser på meg! Så jeg sa «unnskyld meg», gikk og begynte å vaske hendene mine, sier Trump.