Minst 17 drept i Taliban-angrep i Afghanistan

Minst 17 regjeringsvennlige militssoldater er drept i et Taliban-angrep i Takhar-provinsen nord i Afghanistan, opplyser lokale myndigheter.

I tillegg ble fire militssoldater såret i angrepet, opplyser provinsrådsmedlem Rohullah Raufi og guvernørens talsmann Mohammad Jawad Hijri.

Talibans angrep natt til søndag var rettet mot en base som drives av uavhengige regjeringsvennlige militsstyrker i Lalah Gozar i distriktet Khawja Bahauddin. Militsstyrkens leder, Malik Ahmad Tatar, er godt kjent som en motstander av Taliban, ifølge afghanske tjenestemenn.

Taliban oppgir høyere antall drepte. Talibans talsmann Zabihullah Mujahid sendte søndag ut en uttalelse der det het at talibankrigere hadde drept 21 menn og tatt våpnene deres.

Lørdag ble ti afghanske soldater drept i et Taliban-angrep som var rettet mot en militærbase i Helmand-provinsen sør i landet.

De siste angrepene har funnet sted samtidig som forhandlere fra USA og Taliban nærmer seg enighet rundt betingelser for amerikansk uttrekking i bytte mot at Taliban gir garantier for å bedre sikkerhetssituasjonen i Afghanistan.

Men myndighetene i Washington og Kabul forventer at Taliban-opprørerne kunngjør en våpenhvile før USA går med på å skrive under på noen avtale.