Australia frykter at over 8.000 koalaer har mistet livet i skogbranner

Your browser doesn't support HTML5 video.

Her løper hun gjennom brannen for å redde koalaen Les mer Lukk

Australias miljøminister Sussan Ley anslår at rundt 8.400 koalaer har mistet livet i skogbrannene som herjer i delstaten New South Wales.

Hun anslår at opp mot 30 prosent av koalapopulasjonen på midt-nordkysten av NSW har mistet livet, fordi rundt 30 prosent av deres naturlige habitat i regionen er ødelagt.

Ifølge The Guardian har midt-nordkysten i delstaten en populasjon på mellom 15.000 og 18.000 koalabjørner.

– Vi vet mer når brannene har roet seg og en ordentlig kartlegging kan gjøres, sier miljøministeren til ABCs radioprogram AM.

I mellomtiden forteller Ley at hun jobber sammen med koalaeksperter og forskere for å finne ut hvordan de kan etablere nye habitater for koalaene og slippe løs de som er friske etter opphold på koalasykehus.

(Saken fortsetter under)

Australias miljøminister anslår at minst 8.400 koalaer har mistet livet i skogbranner i en region i delstaten New South Wales i Australia. Bildet er tatt fra en video hvor en brannmann gir en koala vann. Foto: Oakbank Balhannah CFS via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er det satt av seks millioner australske dollar til, noe som tilsvarer rundt 37 millioner norske kroner.

Det er ikke bare koalaene som trues av brannene som herjer i store deler av landet. Vest i landet er bakkepapegøyen truet, mens en type pungmus er truet sør i landet på Kenguruøya.