Dramatiske bilder fra et skip slengt mot revene

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dramatiske bilder fra et skip slengt mot revene Les mer Lukk

Natt til lille julaften ble et bulkskip fullastet med kaffe slengt på grunn på et rev utenfor Sardinia, 12 mann måtte reddes i en dramatisk aksjon. 

Transportskipet Cdry Blue, som fraktet kaffe, fikk et ublidt møte med en klippe omgitt av rev utenfor Sardinia natt til lille julaften.

Det 108 meter lange skipet, med en dødvekt på 8100 tonn, fikk problemer i uværet. Sikten var svært dårlig og vinden kom opp i 50 knop, eller over 90 kilometer i timen, som tilsvarer full storm.

Skipet gikk på grunn utenfor den italienske øya Sardinia, i forsøk på å komme seg unna stormområdet. Kraftige bølger slo mot styrbord mens det satt fast, og truet med å kantre det.

Det hastet dermed med å få reddet de 12 mennene om bord som opplevde et marerittaktig natt.

Til å begynne med var det ikke mulig for helikoptre å heise opp flere enn fire stykker på grunn av vinden, skriver The Maritime Executive og Sardinia Post.

Resten av redningsaksjonen måtte vente til morgengry. Da klarte kystvaktens helikopter redde resten av mannskapet og sette det på land.

Det er nå en viss bekymring for at det skal starte å lekke drivstoff, men foreløpig blir bergingen vanskelig.

Se film fra aksjonen i videoen øverst.

Mirakuløst ble ingen skadet. Men uværene Elsa og Fabien i Sør-Europa førte til minst ni dødsfall i Italia, Spania Portugal og Frankrike den 23. desember. Vinden kom enkelte steder opp i 140 kilometer i timen. Blant annet ble en fisker blåst fra en klippe til havs i Catalonia. En 32 år gammel kvinne døde som følge av materialer som falt ned fra en bygning midt i Madrid, mens et tre traff en 62 år gammel mann i Napoli