Nord-Korea truer Japan med «ekte ballistisk oppskyting»

Nord-Korea advarer Japan om at de i nær framtid kan komme til å se en «ekte ballistisk oppskyting». Her er Nord-Koreas leder Kim Jong-un under oppskytingen torsdag. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Nord-Korea sier Japan muligens vil se en «ekte ballistisk oppskyting» i nær framtid, etter at Japans statsminister kalte Kims «superstore» rakett en missil.

– Han som er født en tosk blir aldri kurert. Det ordtaket passer perfekt til Japans statsminister, heter det i uttalelsen lørdag hvor Shinzo Abe også blir kalt «åndssvak» og en «politisk dverg».

Bakgrunnen er at Nord-Korea torsdag avfyrte det de selv kaller en «superstor rakett». Abe og japanske myndigheter kalte på sin side rakettene for ballistiske missiler, noe som har fått Nord-Korea til å reagere.

– Det kan sies at Abe er den eneste idioten i verden og den dummeste mannen i historien når han ikke klarer å skille mellom en missil og en rakett, heter det i uttalelsen signert en visedirektør for avdelingen i det nordkoreanske utenriksdepartementet som har ansvar for Japan. Uttalelsen ble publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Videre vises det til bildebevis, og at «til og med sivile» lett kan se forskjellen.

– Det er helt naturlig at Abe blir latterliggjort som en valp rammet av skabb når han ikke klarer å skille en ting fra en annen, heter det i uttalelsen.

Nord-Korea reagerer ikke bare på at Abe «tok feil», men også hans uttalelser om Nord-Korea som en trussel.

– Det verste er at Japan lager et stort oppstyr om «en alvorlig utfordring ikke bare for Japan, men også det internasjonale samfunnet» og «trusler fra nord», skriver Nord-Korea som hevder raketten ikke landet i Japanhavet.

De kommer også med en advarsel til den japanske statsministeren.

– Abe vil muligens se hva en ekte ballistisk missil er i ikke fjern fremtid, rett under nesen hans. Han anbefales til å skille raketter fra en ballistisk missil.