Haag: Flere personer skadd i knivstikking i Haag

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tre personer knivstukket i Haag
Tre personer er knivstukket i en handlegate i Haag fredag kveld. Det er for tidlig å si om det var et terrorangrep, sier politiet. Gjerningsmannen er ikke tatt.

Skadeomfanget er ikke kjent. Ifølge velinformerte kilder ser ofrene ut til å ha vært valgt tilfeldig, skriver De Telegraaf.

Politiet leter etter fredag kveld etter en mistenkt mann som er mellom 45 og 50 år og iført grå joggedress og skjerf.

Politiet meldte om hendelsen ved 20-tiden fredag kveld. Politiets talskvinne Marjie Kuiper sier til AP at det er for tidlig å si om det ligger et terrormotiv bak hendelsen.

Travel handlegate

Angrepet skjedde på Grote Markstraat, som er et av de viktigste shoppinggatene i sentrum av den nederlandske byen. Langs gaten er det flere store varehus, og på grunn av Black Friday var det svært mange personer i området, som nå er sperret av.

Hendelsesforløpet er uklart. En ung kvinne som sier hun jobber på McDonald’s, forteller til De Telegraaf at det brøt ut panikk i den travle handlegaten.

– Ingen visste hva som foregikk. Først ble det sagt at det var et skudd, sier kvinnen.

En video postet på sosiale medier viser et stort antall mennesker, flere med hendene fullt av handleposer, som løper i panikk nedover gaten.

Lignende angrep i Amsterdam

Haag er Nederlands tredje største by med i overkant av 500.000 innbyggere.

Nederland ble rystet av et lignende angrep i Amsterdam for ett år siden da to amerikanere ble skadd i et knivangrep. Det angrepet ble ansett som et terrorangrep av påtalemyndigheten.

Fredag ble også to personer drept og flere skadd i et knivangrep i London.

Saken oppdateres